Historie - sådan begyndte det.

Vores liv med skotter startede under en sommerferie i det sydlige Frankrig i 2001.

På en indkøbstur til det stedlige storcenter i Beziers kom vi forbi en dyrehandel – som vi kender dem her hjemme med fisk, fugle, foder osv.. Her var to små yndige hundehvalpe sat til salg i udstillingsvinduet, en meget lille sort Skotsk Terrier, der konstant forsøgte at udfordre en Lhasa Apso til sjov og leg. 

Jeg faldt på stedet for den lille ihærdige skottehund, men måtte bruge meget list og overtalelse de næste dage – sammen med datteren, sønnen og svigerdatteren som heldigvis bakkede mig op - før det lykkedes at få Søren til at indse, at vi umuligt kunne tage hjem til Danmark uden den lille sorte uldtot. 

Så vi fik købt Sheitane du Garriguet samt en masse udstyr. Da alt papirarbejdet var på plads blev hun taget ud i baglokalet til en omgang fransk hygiejne og snart var vi klar til at drage af sted med hele vores oppakning og en meget bange lille hund, der stank som et helt parfumeri. På hele turen fra Beziers til vores campingplads hylede og skreg hun – at køre bil var bestemt ikke noget for hende, så der skulle mange små prøveture til før vi kunne tage den lange tur hjem til Danmark uden hyl.

Navnet - ja der var mange forslag. Et af dem var, at sådan en Netto-hund da selvfølgelig skulle hedde Irma!! Og det skulle hun da absolut ikke.
Vias er navnet på den lille by vi holdt ferie i og det blev valgt. Og hun har fuldt ud accepteret det, hun kommer næsten hver gang vi kalder!

Hvalpe

Vi har igennem det sidste halve år eller mere talt om, at det kunne være hyggeligt at få et kuld hvalpe.

Vi har mødt megen opbakning og tilbud om hjælp fra mange af de søde mennesker vi har lært at kende inden for skotte-verdenen. Og mange tak til alle! Så nu har vi kastet os ud i det. 

I første omgang skulle vi finde en hanhund og vores kærlighed faldt på AMCH, DKCH, SECH Charthill Masterpiece, kaldet Renoir. Renoir  ejes af Rod Ott, Ohio – se mere på Bravo Scottish Terrier  og er udstationeret hos Lotte Frøkjær og John Steffensen på Kennel Ayrzol  

I løbet af sommeren faldt aftale om parring af Gilla og Renoir på plads, og vi meldte os til opdrætterkursus og bestilte kennelnavn, det hele skulle jo gå ordentligt til. 

Gilla startede sin løbetid den 19. september 2008, og vi fik en aftale i stand med Birgitte Schjøth om progesteron-undersøgelse for fastsættelse af det optimale tidspunkt for inseminering. 

Så nu tror vi på, at der kommer hvalpe omkring den 1. december 2008 – klik på Hvalpe og læs mere om Gilla's hvalpe 2008.

 

  © 2011 Kennel Machskot. All rights reserved