Vias
 

Sommerferien i Frankrig blev afbrudt før tiden, så vel hjemme igen havde vi heldigvis god tid til at lære hende huset, haven og omgivelserne godt at kende. 

Vi tilmeldte Vias til et hvalpetræningshold under Jane Juul Hansens kyndige vejledning.  Det var lykken syntes Vias – der var mange andre hunde, som det var sjovt at jage rundt med når der var frikvarter, og man skulle lære at gå pænt, gå på plads og at dække. Det sidste var ikke sjovt, man blev kold eller våd på maven.

Gitte Due var også underviser på holdet og fandt på, at vi skulle ”gå spor” efter pølse- eller leverstykker. Nogle gange var lokkemaden gemt i ”farlige papkasser” – det var rigtig sjovt! 

Vias lærte hurtigt hvad det drejede sig om når vi f.eks. spurgte hinanden: ”Skal vi gå en tur”. Så fangede bordet, hun sprang straks ud i entreen, hvor hundesnoren hænger, eller fulgte efter os for at se om vi tog ”de rigtige” sko på. Vi har prøvet at snakke bagvendt og stave, men hun lurer os hurtigt af.

Hun er glad for at se fjernsyn når det handler om dyr, faktisk sad hun klistret til skærmen en hel time for at se Hubertusjagt. Så vi benytter lige lejligheden til at klage over at det ikke sendes i TV mere. 

Hun er meget lærenem, men på den rigtig stædige skotte måde – jeg kan da godt, jeg vil bare ikke nu!

Vi havde brugt meget tid på at lære hende, at man skal sætte sig ved kantstenen og først må krydse vejen når man har fået lov. De fleste gange ignorerede hun os med en attitude som ville hun sige: ”Jeg aner ikke hvad du taler om og kan stort set intet høre”.

Men så kom Lulu til og allerede på anden dags gåtur var det som hun sagde – nu skal du se søster! Da vi nåede til kantstenen og vi gjorde tegn til at de skulle sætte sig, rykkede Vias straks hen ved siden af Lulu og satte sig ned, det samme gjorde Lulu og så var det lært. Og det fungerer stadig. 

Det er skønt at have flere hunde!!! De lærer af hinanden og vi får en masse gode og sjove oplevelser af at se deres samspil.
 

  © 2011 Kennel Machskot. All rights reserved